Nieuws
The Protein Community maakt live vleesvervangers op Smaakpark Ede

The Protein Community maakt live vleesvervangers op Smaakpark Ede

Op 15 februari konden partners van The Protein Community (TPC) tijdens een versnellingsessie bij Smaakpark Ede live meedoen aan een High Moisture Extrusion demonstratie. Ze gingen aan de slag om vleesvervangers te maken met zelf meegebrachte ingrediënten. Het leverde meer dan tien verrassende proefproducten op, onder meer op basis van algen-, gist-...

Groei omzet voedingsmiddelenindustrie in laatste kwartaal 2022

Groei omzet voedingsmiddelenindustrie in laatste kwartaal 2022

In het vierde kwartaal van 2022 groeide de omzet van de totale Nederlandse voedingsmiddelenindustrie. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek tonen een omzetgroei van 18,8 procent voor voedings- en genotmiddelenindustrie ten opzichte van 2021. Deze stijging is met name te danken aan hogere prijzen.

Overheid benoemt commissie voor verduurzaming industrie

Overheid benoemt commissie voor verduurzaming industrie

Ook de industrie moet aan de slag met verduurzaming. Hiervoor heeft het kabinet de Adviescommissie Maatwerkafspraken Verduurzaming Industrie ingesteld. “Met de maatwerkaanpak kijken we wat de industrie extra én eerder kan doen om te verduurzamen”, aldus minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat.

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Silke van Helvoirt, student Food Innovation bij HAS green academy, heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt...

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.

77 fabels en feiten rond plantaardige voeding

77 fabels en feiten rond plantaardige voeding

In dit naslagwerk behandelen Sytske de Waart en Hans Kraak aan de hand van vijf hoofdthema’s 77 feiten en fabels over vegetarisch eten, het eten van vlees en vis, veganistisch eten en in zijn algemeenheid: over plantaardig eten.

Pilot ammoniak en geur meten op een varkensbedrijf

Pilot ammoniak en geur meten op een varkensbedrijf

Momenteel loopt er een pilot bij varkensbedrijf VeVar voor het meten van ammoniak- en geurstoffenemissie. Uit de eerste resultaten blijkt dat in elk geval de amoniakemissie goed te meten is met sensoren. Dat meldt Connecting Agri and Food, de begeleider van de pilot.

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen

In Den Haag vond op 16 februari de eerste internationale conferentie plaats over de ontwikkeling van één Europees ecolabel voor duurzaamheid van voeding. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR) nemen alvast de eerste stappen.

Vlees in de media | Week 7-2023

Vlees in de media | Week 7-2023

Analyse prijzen rundvlees en varkensvlees, nieuwe poelier KukeleLuuk en Nepluvi-voorzitter Gert-Jan Oplaat op lijst BBB voor Eerste Kamer. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keuring eerste editie Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Keuring eerste editie Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Op donderdag 16 februari kwam de vakjury samen voor de keuring voor de nieuwe Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Zij keurden een gevarieerd assortiment van worstsoorten, soepen en vleeswaren. “Wij hebben genoten”, aldus de jury.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 1 | februari 2023
Vleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Social Logo Instagram Alea