Nieuws
Promotiemateriaal voor Week van de Slager 2023
Dit jaar vindt de tiende editie van de Week van de Slager plaats. Van 17 tot en met 22 april zetten slagers door heel Nederland zich in voor de promotie van het slagersvak. Bij Koninklijke Nederlandse Slagers kunnen leden een promotiepakket bestellen.
Geen aanvragen voor kweekvlees bij Europese voedselautoriteit
Kweekvlees is volop in ontwikkeling. Toch gaat het nog een tijd duren voordat gecultiveerd vlees verkrijgbaar is op de Europese markt. Europese voedselautoriteit EFSA heeft nog geen enkele aanvraag voor goedkeuring binnen gekregen.
Checklist voor verantwoorde duurzaamheidsreclames gelanceerd
BvA netwerk van merkleiders lanceert de Gids voor Duurzaamheidsclaims met bijbehorende Checklist. Met deze gids wil bvA marketeers en hun bureaus ondersteunen bij het maken van verantwoorde reclame op het gebied van duurzaamheid.
Minister Adriaansens bij De Ondernemer Kiest Live: ‘Er blijft altijd ondernemersrisico’
Naar aanleiding van de verkiezingen was Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat, te gast bij De Ondernemer Kiest Live. Ze sprak hier onder meer over de TEK-regeling, die in het leven is geroepen om ondernemers een compensatie te geven bij hoge energiekosten.
Klimaatcommissie wil belasting op zuivel en vlees
Een speciale klimaatcommissie heeft onderzocht wat er allemaal nog moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Een van de punten is de vermindering van de veestapel en ze adviseren een hogere belasting op vlees en zuivel.
Overname Gosschalk door VanDrie Group van de baan
De VanDrie Group neemt toch geen meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. De kalfsvleesproducent maakt bekend de intentieverklaring te ontbinden vanwege de liquiditeitsproblemen waar Gosschalk mee kampt door het faillissement van een Deense afnemer.
270 miljoen subsidie voor verduurzaming industrie en energie-innovatieprojecten
Het kabinet wil dat de Nederlandse industrie gaat verduurzamen en trekt daarvoor 270 miljoen uit. Bedrijven en instellingen die innoveren of investeren in de vermindering van CO2-uitstoot kunnen gebruikt maken van verschillende subsidies die dit voorjaar open gaan.
Historisch kookboek restjes
Koken met restjes is van alle tijden. Dit digitale kookboek biedt historische gerechten uit de Griekse en Romeinse oudheid, middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18de eeuw en 19de eeuw.
Vlees in de media | Week 10-2023
Varkenshouder verruilt vleesvarkens voor zalm, Louise Freso over de stikstofproblematiek en Nederlanders kopen vooral goedkope vleesvervangers. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Jubileumeditie Nationale Slagers Vakbeurs in 2023
Dit jaar vindt de dertigste editie van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV) plaats. Een jubileum. Op 25 en 26 september kunnen slagers terecht deze vakbeurs, die dit keer plaatsvindt in de markthal op het Foodcentrum in Amsterdam.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder