Zwanenberg sluit fabriek

13 augustus 2012 redactie

zwanenbergALMELO - Vleeswarenconcern Zwanenberg Food Group gaat zijn vestiging in Oss sluiten. Alle arbeidsplaatsen – ruim honderd - komen te vervallen.

De sluiting is mede veroorzaakt door de verkoop van Edah en Konmar door Laurus, aldus Zwanenberg. 'Het gaat niet goed meer met Laurus. Het bedrijf was altijd een van onze voornaamste afnemers', stelt woordvoerder Patrick de Leede.

Naast de malaise bij Laurus speelt ook de overcapaciteit in de markt en een nieuw handelssysteem, waarbij verschillende producenten kunnen inschrijven, een rol.

In totaal verdwijnen er 110 werkplekken. De maatregelen moeten in de loop van 2007 worden afgerond. De activiteiten worden verplaatst naar vestigingen in Almelo, Borne en Borculo. De ondernemingsraad en de bonden zijn ingelicht, aldus de directie. Ze zegt ernaar te streven de sanering en de productieverplaatsingen zonder gedwongen ontslagen te laten verlopen.

Zwanenberg telt nu nog 1600 medewerkers, verdeeld over veertien locaties. Het bedrijf had in 2005 een jaaromzet van circa 350 miljoen euro.

Lees ook:
Leveranciers willen geld van Laurus

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Laurus

Altijd op de hoogte blijven?