Zwanenberg neemt Vietti Foods over

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ALMELO - Zwanenberg Food Group USA, een dochteronderneming van Zwanenberg Food Group BV, neemt haar Amerikaanse branchegenoot Vietti Foods Inc. in Nashville, Tennessee over.

ALMELO - Zwanenberg Food Group USA, een dochteronderneming van Zwanenberg Food Group BV, neemt haar Amerikaanse branchegenoot Vietti Foods Inc. in Nashville, Tennessee over.

Vietti Foods biedt werk aan ongeveer zestig mensen en heeft een sterke positie op het gebied van vleesconserven, onder ander met de merken Vietti en Southgate. Met deze acquisitie versterkt Zwanenberg haar positie in de Verenigde Staten op het gebied van vleesconserven en breidt zij haar assortiment uit op de Amerikaanse markt. De Nederlandse vleesverwerkende onderneming beschikt over tien fabrieken in Europa en één in Cincinnati, Ohio, die in 2005 werd geopend.

Vleesconserven

Volgens Ronald Lotgerink, CEO van Zwanenberg Food Group, is dit 'een prachtige stap met het oog op onze ambitie om verder te groeien in de Verenigde Staten. We blijven hard werken aan het realiseren van onze doelstelling om een leidende positie te krijgen in vleesconserven vanuit Cincinnati en Nashville.'

In een reactie op de voorgenomen overname zegt Frank Schmitt, General Manager van Zwanenberg USA: 'Nu wij vanuit onze fabriek in Cincinnati een goede marktpositie hebben opgebouwd op het gebied van vleesconserven, met onder andere ham en luncheon meat, vormt Vietti Foods een perfecte aanvulling op ons bestaande productassortiment. Daarmee kunnen wij nog beter dan voorheen voldoen aan de wensen van onze klanten. Bovendien krijgen we een ervaren gecombineerd managementteam, aangezien het managementteam in Nashville na de overname op zijn post blijft.'

Lees ook:
Zwanenberg valt in de prijzen (28 juli 2010)

Kijk in ons archief voor:
Alle berichten over Zwanenberg

Altijd op de hoogte blijven?