Zwanenberg Borculo draait weer

attachment-001_food-image-VLS3412I01

BORCULO - De productie van vleeswaren bij Zwanenberg in Borculo is dit weekeinde weer opgestart na de grote brand die het bedrijf begin vorige week trof.

BORCULO – De productie in de Zwanenbergfabriek in Borculo is afgelopen zaterdag weer opgestart. Vorige week werd het bedrijf door brand en explosies getroffen. Dit leverde een miljoenenschade op.


Vooral het schoonmaken heeft volgens locatiemanager Marcel Pastoor veel tijd gekost. ‘De rook heeft elk hoekje van het gebouw bereikt.’

Schoonmaken

Gespecialiseerde firma's hebben met zo'n 50 medewerkers per dag alle technische ruimten en machines gereinigd. De eigen medewerkers van Zwanenberg Borculo hebben al het vlees, verpakkingsmateriaal en kruiden dat door de rook verontreinigd was, verwijderd uit de fabriek. De vaste Asito schoonmaakploeg heeft door extra inzet van mensen en uren de productieruimten en koelcellen in vier dagen volledig schoon gekregen. ‘Een topprestatie op zich’ vindt Pastoor.


Oss

Op dit moment is 75% van de fabriek volkomen operationeel en kunnen sinds maandag alle klanten weer rekenen op de specialiteiten vanuit Borculo.

De productie van de hamspecialiteiten zal tijdelijk in Oss blijven plaatsvinden door medewerkers van Zwanenberg Borculo zodat het ambachtelijk karakter gewaarborgd blijft, zegt Pastoor. Hij verwacht dat de fabriek over drie a vier weken de fabriek volledig is hersteld.


Als blijk van waardering zijn er afgelopen vrijdag namens de directie van Zwanenberg aan alle harde werkers broodjes KN-AK worst uitgedeeld (zie foto).


Lees ook:

Brandschade Zwanenberg loopt in miljoenen (18 april 2007)


Brand en explosies bij Zwanenberg (17 april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

 

Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...