Zorgelijke situatie gepensioneerden vleessector

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DEN HAAG - De dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevleespensioenfonds is in juni gezakt tot 78,2%.

DEN HAAG -  De dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevleespensioenfonds is in juni gezakt tot 78,2%.

De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat een pensioenfonds in kas heeft en de pensioenen die het moet uitkeren en is een aanwijzing voor de financiële gezondheid van het fonds. Het pensioenfonds moet ervoor zorgen dat de dekkingsgraad eind 2013 minimaal 104,5% is zodat er ook in de toekomst genoeg geld is om alle pensioenen uit te betalen.

In vergelijking met eind mei (84,1%) is de dekkingsgraad dus flink gedaald. Dat zijn geen beste berichten voor de gepensioneerden uit de vleesbranche die mogelijk afstevenen op een fors lager pensioen.

Over VLEP
VLEP, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees, regelt de pensioenen voor werknemers en oud-werknemers in vier bedrijfstakken:

de Vleeswarenindustrie

de Gemaksvoedingindustrie

de Versvlees- en Vleesbewerkende Industrie

de Pluimveeverwerkende Industrie

 

Altijd op de hoogte blijven?