WUR-voorzitter Dijkhuizen adviseur Chinese provincie

Aalt Dijkhuizen adviseur van Chinese provincieWAGENINGEN - De voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR is benoemd tot adviseur wetenschap en technologie van de Chinese provincie Fujian.

Dijkhuizen wordt lid van het internationale adviesorgaan voor innovatie van het provinciebestuur van Fujian. Het adviesorgaan bestaat uit zeven leden en omvat de diverse sectoren van de economie. Dijkhuizen gaat zich bezighouden met food en agribusiness.

Wageningen UR gaat bovendien de productiviteit en kwaliteit van de productie van voeding en agribusiness verbeteren door onderzoek en de opleiding van jonge mensen. Daarbij zal worden ingezet op de meest moderne technologieën, waaronder genomics en biotechnologie.

De benoeming van Dijkhuizen en het samenwerkingsverband met Wageningen UR zijn aangegaan voor een periode van vijf jaar.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nederlandse consument blijft vlees eten

Nederlandse consument blijft vlees eten

In 2021 verbruikte de Nederlandse bevolking 76,1 kg vlees. Een kleine stijging ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit onderzoek naar het Nederlandse vleesverbruik van Wageningen Economic Resource in opdracht van Wakker Dier.

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.