WUR-voorzitter Dijkhuizen adviseur Chinese provincie

Aalt Dijkhuizen adviseur van Chinese provincieWAGENINGEN - De voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR is benoemd tot adviseur wetenschap en technologie van de Chinese provincie Fujian.

Dijkhuizen wordt lid van het internationale adviesorgaan voor innovatie van het provinciebestuur van Fujian. Het adviesorgaan bestaat uit zeven leden en omvat de diverse sectoren van de economie. Dijkhuizen gaat zich bezighouden met food en agribusiness.

Wageningen UR gaat bovendien de productiviteit en kwaliteit van de productie van voeding en agribusiness verbeteren door onderzoek en de opleiding van jonge mensen. Daarbij zal worden ingezet op de meest moderne technologieën, waaronder genomics en biotechnologie.

De benoeming van Dijkhuizen en het samenwerkingsverband met Wageningen UR zijn aangegaan voor een periode van vijf jaar.

Lees ook
Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Melkveehouderij loopt flink achter bij collega’s in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

Stijgende vraag naar voedsel tussen 2010 en 2050

De vraag naar voedsel stijgt tussen 2010 en 2050 met 35 tot 56 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Resource. Nu al hebben 820 miljoen mensen onvoldoende te eten. De voedselzekerheid komt in de toekomst verder onder druk te staan door klimaatverandering en de toenemende concurrentie om land en water.