Worstproeverij in De Olsterhof

SLAGERSWERELD – In samenwerking met Keurslager Tutert uit Raalte houden de uitbaters van De Olsterhof op zondag 4 november een worstenproeverij in Olst.

SLAGERSWERELD – In samenwerking met Keurslager Tutert uit Raalte houden de uitbaters van De Olsterhof op zondag 4 november een worstenproeverij in Olst.

Iedere streek heeft zijn eigen specialiteit in worsten en zo is dat ook in Salland. Keurslager Tutert uit Raalte heeft, naast de klassieke worsten, in eigen slagerij gemaakte rookworst en droge worst. Op 4 november laat hij tenminste zes van zijn toppers proeven.

Het gebeuren wordt aangekleed met optredens van Andy. De uit Apeldoorn afkomstige zanger, beter bekend als de zingende postbode zingt nummers van onder meer Neil Diamond, Elvis Presley en Johny Nash. De toegang is gratis. De Olsterhof is gevestigd aan de A. Geertsstraat 16 in Olst. Informatie: www.deolsterhof.nl

Lees ook
Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.

Zout versus kleurzout

Zout versus kleurzout

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Slagers gebruiken zowel keukenzout als kleurzout. Slager Jan Nederhoed legt in dit artikel het verschil tussen de twee soorten uit.