Worstmakersgilde jubileert

19 december 2014 Eric Schuurman Oog voor ambacht. Dat is waar het bij het Worstmakersgilde om draait. Al veertig jaar. Foto: PR.

In december 1974, nu 40 jaar geleden, werd de Stichting Het Worstmakersgilde (WMG) opgericht. Een stichting met als doelstelling groei in kennis en kwaliteit van vleesproducten, worst- en vleeswaren. Het Worstmakersgilde bestaat in december 2014 veertig jaar. In 1974 lag de focus op het ondersteunen van de ambachtelijke slager in de worstmakerij. Nu, vier decennia later, koesteren de deelnemers nog altijd de liefde voor het vak. Dat is wat alle huidige deelnemers van het WMG bindt: de passie en onvoorwaardelijke liefde voor het ambacht. Het jubileum wordt op 19 januari in Gorinchem gevierd.

Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van het Worstmakersgilde verschillende onverwachte keuringen plaatsgevonden.

Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurspecialiteiten zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak

en versheid. Bovendien zijn de producten microbiologisch gekeurd. Per gekeurd product worden punten toebedeeld.

Van de 160 deelnemers werd uiteindelijk een laatste selectie van de 10 beste slagerijen bekend gemaakt. Zij strijden om de felbegeerde titel 'Worstmakerij en traiteur van het jaar'. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op 19 januari a.s. in de evenementenhal Gorinchem. Het programma is van 15.30 tot en met 21.00 uur. De genomineerden voor Worstmakerij en Traiteur van 2015 zijn, op alfabetische volgorde:

 

  • Gildeslager Ariesen, Veenendaal
  • Gildeslager Bakkertje, Volendam
  • Gildeslager de Best, Nieuw Bergen
  • Gildeslager Besteman, Beverwijk
  • Gildeslager Buurman Vleesch & Vis, Twello
  • Gildeslager van Es, Utrecht
  • Gildeslager Knobbout, Buren
  • Gildeslager Langendijk, Hoorn
  • Gildeslager van der Linden, Brakel
  • Gildeslager Van Sprang, Gouda
  • Gildeslager Teerling, Bedum
  • Gildeslager van Trigt, Waardenburg
  • Gildeslager Rutten, Panningen

Altijd op de hoogte blijven?