Worstmaker maakt pulled porkkroket

pulled porkkroket

De befaamde Rotterdamse worstmaker Paul van den Hooven van Wild Vleesch heeft een pulled porkkroket bedacht.

Het is een kroket waarvan het vlees langzaam is gerookt is op de barbecue. Het is de eerste uit een lijn van ambachtelijke producten, gebaseerd op de liefde van de maker voor de Amerikaanse stijl van barbecueën.

Rafelvarken

De worstmaker hanteert een eigen, Rotterdamse benaming voor ‘pulled pork’, los getrokken stukjes vlees: ‘Rafelvarken. Het is één van de bekendste gerechten uit de Amerikaanse barbecuewereld. Helaas zien we hier in Nederland veel pulled pork dat nog nooit een barbecue heeft gezien.’

De kroket is via Wild Vleesch verkrijgbaar voor horeca, handel en consument. Het vlees is afkomstig van ‘goed geboerde’ Nederlandse varkens.

Lees ook
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Vleesbranche in de media – Week 19

Vleesbranche in de media – Week 19

Hoe denkt de kiezer over de vleestaks, wanneer ligt kweekvlees in de schappen en varkenshouder raakt ongebruikte stikstofruimte mogelijk kwijt. Wat lazen we deze week over de vleesbranche in andere media?

Griekse lamsbout

Griekse lamsbout

Lamsvleesproducten nemen op de Nederlandse menukaart niet de grootste plek in. Nee, daarvoor moet je naar het buitenland. In alle landen rondom de middellandse zee is lamsvlees en vaak ook schapenvlees populair.