Worstmaker maakt pulled porkkroket

De befaamde Rotterdamse worstmaker Paul van den Hooven van Wild Vleesch heeft een pulled porkkroket bedacht.

Het is een kroket waarvan het vlees langzaam is gerookt is op de barbecue. Het is de eerste uit een lijn van ambachtelijke producten, gebaseerd op de liefde van de maker voor de Amerikaanse stijl van barbecueën.

Rafelvarken

De worstmaker hanteert een eigen, Rotterdamse benaming voor ‘pulled pork’, los getrokken stukjes vlees: ‘Rafelvarken. Het is één van de bekendste gerechten uit de Amerikaanse barbecuewereld. Helaas zien we hier in Nederland veel pulled pork dat nog nooit een barbecue heeft gezien.’

De kroket is via Wild Vleesch verkrijgbaar voor horeca, handel en consument. Het vlees is afkomstig van ‘goed geboerde’ Nederlandse varkens.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vlees in de media | Week 12-2023

Vlees in de media | Week 12-2023

Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.