Worsten Linera winnen prijs Voedingscentrum

attachment-001_food-image-VLS13932I01

ALMELO – Drie producten van Linera hebben de Aanmoedigingsprijs van het Voedingscentrum gewonnen.

ALMELO – Drie producten van Linera hebben de Aanmoedigingsprijs van het Voedingscentrum gewonnen.

Dit jaar werden grillworst, kookworst en leverworst geïntroduceerd onder de Linera-merknaam. Deze producten vielen nu in de prijzen. De jury noemde het een ‘knappe prestatie’ dat Linera kans heeft gezien het vet- en zoutgehalte sterk te reduceren, terwijl de smaak behouden is gebleven.

Binnen het assortiment van Zwanenberg Food Group is Linera het merk dat gericht is op mensen met een gezonde, actieve levenswijze.  

Lees ook
Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.

Zout versus kleurzout

Zout versus kleurzout

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Slagers gebruiken zowel keukenzout als kleurzout. Slager Jan Nederhoed legt in dit artikel het verschil tussen de twee soorten uit.