Worstdief blijkt grote crimineel

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – Een worstendief bleek voor de Amsterdamse politie letterlijk een 'grote worst'. De man, die in een supermarkt zes worsten wilde stelen, blijkt een grote crimineel.

AMSTERDAM – Een worstendief bleek voor de Amsterdamse politie letterlijk een ‘grote worst’. De man, die in een supermarkt zes worsten wilde stelen, blijkt een grote crimineel.

Op het politiebureau vertelde de man te leven van een uitkering en een gevangenisstraf te hebben uitgezeten wegens drugssmokkel. Navraag bij de marechaussee leverde de verdenking op dat de man nog steeds betrokken was bij drugssmokkel.

Geld, sieraden, drugs
De politie nam daarop ook maar eens een kijkje in zijn woning en vond daar duizend euro in contanten, zes mobiele telefoons, een berg gouden sieraden en een weegschaaltje.

In de meterkast werden nog eens drie ons harddrugs, twee geladen vuurwapens en ruim drieduizend euro aan cash gevonden. Maar dit was nog niet alles. Er lagen ook nog stapels valse dollarbiljetten en Zwitserse franken met hetzelfde serienummer.

De man beweerde deze goederen voor iemand anders te bewaren, maar daar geloofde de politie weinig van. De man is vastgezet en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Waarom de man met zoveel geld in huis worsten moest stelen, blijft een raadsel…
 

Lees ook:
Werknemer Westvlees voor de rechter (8 maart 2010)
Junk betaalt crack met geslacht varken (8 juni 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over diefstallen

Altijd op de hoogte blijven?