Foto: Koos Groenewold

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel, die is ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

Plant4Texture is een samenwerkingsproject van Wageningen University & Research, SVO vakopleiding food en brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Binnen dit project is een plantaardige gel ontwikkeld die slagers kunnen gebruiken voor de productie van hybride producten. Deze bestaan voor maximaal 30 procent uit vlees. Daarnaast zijn de basisingrediënten erwteneiwit, ei-eiwit en vloeibare plantaardige olie.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers eerst uitleg over de Plant4Texture en de hoe ze het vleesvervangende bestandsdeel kunnen maken. Daarna worden verschillende producten gemaakt zoals hamburgers en verse worst.

Meer informatie over deze workshop is te vinden op de website van KNS. Slagers kunnen zich hier ook inschrijven.

In Vleesmagazine 1 ging Ronnie Poeste ook aan de slag met hybride producten. Je leest er alles over in het artikel Hybride – combineren kun je leren.

Naar het artikel

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven?