Workshop hybride producten

Hybride producten_Ronnie Poeste_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel, die is ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

Plant4Texture is een samenwerkingsproject van Wageningen University & Research, SVO vakopleiding food en brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Binnen dit project is een plantaardige gel ontwikkeld die slagers kunnen gebruiken voor de productie van hybride producten. Deze bestaan voor maximaal 30 procent uit vlees. Daarnaast zijn de basisingrediënten erwteneiwit, ei-eiwit en vloeibare plantaardige olie.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers eerst uitleg over de Plant4Texture en de hoe ze het vleesvervangende bestandsdeel kunnen maken. Daarna worden verschillende producten gemaakt zoals hamburgers en verse worst.

Meer informatie over deze workshop is te vinden op de website van KNS. Slagers kunnen zich hier ook inschrijven.

In Vleesmagazine 1 ging Ronnie Poeste ook aan de slag met hybride producten. Je leest er alles over in het artikel Hybride – combineren kun je leren.

Naar het artikel

Bron: KNS

Lees ook
KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling van KNS. De branchevereniging roept de overheid op om met een oplossing te komen.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.