Workshop hybride producten

Hybride producten_Ronnie Poeste_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel, die is ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

Plant4Texture is een samenwerkingsproject van Wageningen University & Research, SVO vakopleiding food en brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Binnen dit project is een plantaardige gel ontwikkeld die slagers kunnen gebruiken voor de productie van hybride producten. Deze bestaan voor maximaal 30 procent uit vlees. Daarnaast zijn de basisingrediënten erwteneiwit, ei-eiwit en vloeibare plantaardige olie.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers eerst uitleg over de Plant4Texture en de hoe ze het vleesvervangende bestandsdeel kunnen maken. Daarna worden verschillende producten gemaakt zoals hamburgers en verse worst.

Meer informatie over deze workshop is te vinden op de website van KNS. Slagers kunnen zich hier ook inschrijven.

In Vleesmagazine 1 ging Ronnie Poeste ook aan de slag met hybride producten. Je leest er alles over in het artikel Hybride – combineren kun je leren.

Naar het artikel

Bron: KNS

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?