Woede over 'rauw eetregime' (filmpje)

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM - De kijkers van De Wereld Draait Door zijn boos op een moeder die haar 10-jarig zoontje alleen maar rauw voedsel geeft.

AMSTERDAM - De kijkers van De Wereld Draait Door zijn boos op een moeder die haar 10-jarig zoontje alleen maar rauw voedsel geeft.


In het programma van dinsdagavond was een vrouw te gast, die alleen ongekookte voedingsmiddelen eet. De vrouw, een rauw veganist, zet haar 10-jarig zoontje (zie foto) ook hetzelfde menu - fruit, noten en zaden - voor.


Medepresentator Hugo Borst noemde de moeder 'een extremist' die het leven van haar kind in de waagschaal stelt voor haar eigen principes.


Verslaving

Volgens de moeder is onbewerkte voeding veel gezonder dan bereide voedingsmiddelen. 'Gekookt eten is een verslaving. ik zou niet meer anders willen', zei ze bij DWDD. 


Het zoontje laat in het programma een keer weten geen gekookt voedsel te willen, maar soms wel iets uit 'de blender' te eten omdat dat 'een beetje warmer' is.


Bekijk hier het filmpje

Lees ook:

Geen aanwas van vegakindjes (18 maart 2008)

Britney Spears zo weer beter zonder vlees (14 februari 2008)

'Kind vlees geven is kindermishandeling' (10 oktober 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kinderen en vlees

Alle berichten over vegetariërs

Alle berichten over veganisten

We hebben weer een nieuwe stelling!

'Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.' Stem hier

Altijd op de hoogte blijven?