Welke slager mag zich meester noemen?

Meesterslagers en verkopers 2020_foto Feike Faase/stichting meester

Nieuwe meesters van 2020: Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaans, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars (foto: Feike Faase)

Het afgelopen jaar legden vier kandidaten de meesterproef af voor de titels branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Op 6 september maakt Stichting Meestertitels Slagersbranche bekend wie de meestertitel mag dragen.

Drie kandidaten legden de meesterproef af voor branche erkende meesterslager. Dit zijn Peter Tresonie (Slagerij Tresonie, Schoondijke), Johan Augustinus (Versplein Augustinus, Tiel) en Peter van der Geest (Keurslagerij Van der Geest, Heemstede). Zij horen maandag 6 september of ze de proef succesvol hebben afgelegd. Ook Saskia Rikkerink (Keurslagerij Rensink, Borne), die de meesterproef aflegde voor branche erkende meesterverkoper, krijgt maandag te horen of zij de meestertitel mag dragen.

Meesterproef

Voor de meestertitel moet elke kandidaat de meesterproef afleggen om te bewijzen dat hij/zij het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Meer informatie over de meestertitel is te vinden op de website van Stichting Meestertitels Slagersbranche.

Meesters in de branche

Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen), Herman ter Weele en Hans-Peter Spaans (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij Arno de Best, Bergen (L)), Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede), Hans de Goeij (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen).

Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde), Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen), Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk), Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 

Dossiers
Lees ook
‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...