Weidenaar ontwikkelt jubileumworst voor Poiesz Supermarkt

attachment-001_food-image-1214375

Dit jaar bestaat Poiesz supermarkten negentig jaar. De worstmakers van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum ontwikkelden een Poiesz-worst.

De jubileumworst is een Friese droge worst, extra lang gerijpt is in de klimaatkasten van Weidenaar. ‘Het moest natuurlijk wel een Fries product worden van deze twee familiebedrijven uit Friesland. Maar wel net even anders dan onze eigen Friese droge worst. Uiteraard heb ik pake's recept gebruikt. Wij roken deze worst ook met turf en eikenhout. Alleen het rijpingsproces is anders,’ aldus Lieuwe Weidenaar directeur familiebedrijf Weidenaar (foto). Op donderdag 4 april vullen Kees Poiesz, Marten van der Steeg (categoriemanager Poiesz) en Wini Weidenaar het schap met deze droge worst in de nieuwste winkel van Poiesz in Wolvega.

Lees ook
Recept van AVO: Kip nacho

Recept van AVO: Kip nacho

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het eerste recept van AVO.

Viaanse stoofschotel

Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

De recepten van 2021

De recepten van 2021

In elk nummer van Vleesmagazine delen ambachtelijke slagers een recept met onze lezers. Welke recepten kwamen er in 2021 voorbij? Een overzicht.