'Website www.vlees.nl geen reclame

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - Het interactieve communicatieplatform www.vlees.nl is geen reclame uiting. Dat stelt de stichting Vlees.nl in reactie op een klacht van Varkens in Nood, ingediend bij de Reclame Code Commissie.

RIJSWIJK - Het interactieve communicatieplatform www.vlees.nl is geen reclame uiting.  Dat stelt de stichting Vlees.nl in reactie op een klacht van Varkens in Nood, ingediend bij de Reclame Code Commissie.

Als ruime kerndefinitie stelt de Code dat 'iedere openbare aanprijzing van producten' gezien wordt als reclame. Het gaat in de regel om het aanbieden van producten (of diensten) tegen betaling. Dat geldt ook voor het aanbieden van informatie, zoals het plaatsen van advertenties.

Commerciële doelen

'Bij de stichting Vlees.nl en de website www.vlees.nl is geen sprake van aanbieden van producten of van informatie tegen betaling,' aldus de stichting die benadrukt geen commerciële (handels)doelen te hebben en zich bezig te houden met algemene (generieke) communicatie met betrekking tot zeer brede productgroepen en de productie daarvan.De stichting Vlees.nl stelt, dat de vele informatie op de site en de onderbouwing daarvan gezien de aard en omvang moeilijk als reclame uiting kunnen worden beschouwd. Verder is de stichting van mening dat het uit die context halen van passages, zoals in de klacht stelselmatig gebeurt, het voor de Reclame Code Commssie niet mogelijk maakt om het inhoudelijk te kunnen beoordelen.

'Omdat www.vlees.nl niet valt binnen de (RCC) definitie van reclame is toetsing aan de Reclamecode ook niet aan de orde. De klacht mist grond en dient dus afgewezen te worden,' vindt de stichting. De bevindingen van de RCC worden eind november verwacht.

Lees ook:
Vlees.nl schrikt niet van klacht Pink! (21 juni 2010)
Klacht tegen Lekkerfitmetvlees.nl (17 juni 2010)
Jongerenwebsite over vlees (28 mei 2010)
Vleesinnovatie op www.meatinspiration.com (26 mei 2010)
Slagerswebsite voor kinderen (21 mei 2010)
Website www.vlees.nl in de lucht (15 april 2010)
Dé van de Riet terug in vlees (3 februari 2010)
'Slagers moeten zelf vleesbureau oprichten' (28 september 2009)
KNS participeert in www.vlees.nl (15 juli 2009)
Imago Nederlands vlees keldert in Duitsland (24 februari 2009)
COV gaat voorlichting vlees oppakken (11 februari 2009)
Ook Dé van de Riet weg bij PVE (5 maart 2008)
Veel steun voor terugkeer Voorlichtingsbureau Vlees (1 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over voorlichting over vlees


 

Altijd op de hoogte blijven?