Wat betekenen de Slagerssterren?

18 april 2013 Harrie Leijten

Alleen slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid kunnen een 1-, 2- of 3-sterrenbeoordeling behalen. Slager met Ster wordt je dus niet zomaar. Werkelijk alles moet uit de kast gehaald worden om te behoren tot het selectieve sterwinnaarsgezelschap.

Wat gaat er aan een sterbeoordeling vooraf?


Slager met Ster bestaat uit verschillende onderdelen, verdeeld over twee ronden. In de voorronde worden de deelnemende slagerswinkels beoordeeld door:

  • de vakjury, die jureert door observatie en een interview met de eigenaar
  • een onaangekondigde mysteryshopper/winkelbeoordelaar, waarbij een aankoop wordt gedaan

Bij het behalen van de nominatienorm in de voorronde volgt de nominatie voor één, twee of drie sterren. De slager is vrij om deel te nemen aan de finaleronde. Hierin vinden de volgende toetsingen plaats:

  • een team van retaildeskundigen beoordeelt onaangekondigd de winkel en winkeluitstraling
  • een ondernemersjury, bestaande uit genomineerde slagers (twee personen per onderneming), jureert aangekondigd een collega-genomineerde in een andere provincie, met begeleiding van het NBC.
  • een consumentenbeoordeling
  • het eindresultaat van de voorronde wordt in de beoordeling meegenomen

» Schrijf u hier in


» Download de algemene voorwaarden voor inschrijving

Altijd op de hoogte blijven?