Wakker Dier opent kliklijn fout vlees

13 augustus 2012 redactie

Klikken over foute vee- en vleesbedrijven kan nu via Wakker DierAMSTERDAM – Wakker Dier gaat foute vee- en vleesbedrijven aan de schandpaal nagelen. De dierenwelzijnsorganisatie opende vandaag een kliklijn à la 'meld misdaad anoniem', maar dan voor misstanden in de intensieve veehouderij.

Klokkenluiders die eventuele misstanden aan de kaak willen stellen, kunnen dit doen via het mailadres: klokkenluider@wakkerdier.nl.

Wakker dier voelt zich gesterkt met dit initiatief door de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank, donderdag. De rechter gaf de stichting donderdag gelijk voor wat betreft het openbaar maken van een geheim politierapport. Daarin werd gemeld dat er in de vee(voer)sector sprake lijkt te zijn van structurele en georganiseerde criminaliteit. De Productschappen Vee, Vlees en Eieren spande daarop een bodemprocedure aan wegens smaad en laster.

De rechter was echter op de hand van Wakker Dier. De rechtbank oordeelde dat de 'gesignaleerde misstanden in de veesector een actueel onderwerp zijn van wezenlijk maatschappelijk belang, met name omdat de volksgezondheid in het geding is'.

Het is de tweede keer in één jaar dat de PVE bakzeil moet halen. Eerder verloor het productschap een rechtzaak over de Wakker dier-campagne 'Rem het virus eet geen kip'.

Altijd op de hoogte blijven?