Wagyu-rund met uitsterven bedreigd

attachment-001_food-image-VLS12375I01

KYUSHU - Door een epidemie van mond- en klauwzeer (MKZ) is het exclusieve Japanse Wagyu-rund met uitsterven bedreigd.

KYUSHU - Door een epidemie van mond- en klauwzeer (MKZ) is het exclusieve Japanse Wagyu-rund met uitsterven bedreigd.

Door de ruimingsactie op het eiland Kyushu worden 49 fokstieren van het Wagyu-ras geslacht, waardoor slechts zes stieren overblijven. Wagyu-runderen danken hun uitzonderlijke vleeskwaliteit aan het prinsheerlijke leven dat ze leiden, vrij van alle stress. Eén kilo Wagyu-vlees kost in Japan tot 1.000 euro.

Het erg besmettelijke MKZ-virus bereikte eind april het Japanse eiland Kyushu, waar de vermaarde Wagyu-runderen worden gekweekt. Op 111 boerderijen, met samen meer dan 85.000 koeien en varkens, werd het virus al ontdekt.

Lees ook:
Wagyu-vlees zoekt weg naar retail (30 september 2009)
Nice to Meat wil betere bescherming Wagyu (5 februari 2009)
Asda wil Wagyu betaalbaar maken (11 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Wagyu

Meer over
Lees ook
Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Ibéricoham, gerijpt kalfsvlees, huisgemaakte boeuf bourguignon van Galicisch rund en truffels in de toonbank; bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam kom je voor het exclusieve assortiment. Als het aan eigenaar Arno Veenhof ligt, durven meer slagers die keuze te maken.

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex is leverancier van kwaliteitsvlees. Niet voor niets noemt het bedrijf zich Boutique Meat Importer. Black Angus-vlees, van runderen die tot 300 dagen met graan zijn gevoerd, Wagyu uit Japan en Spaans Ibérico-vlees: met de producten van Carnimex haalt de slager iets bijzonders in huis.

Wereldrecordpoging duurste hamburger ter wereld

Wereldrecordpoging duurste hamburger ter wereld

Robbert Jan de Veen van De Daltons doet deze zomer een wereldrecordpoging. Hij wil de duurste hamburger ter wereld maken. Aan de exclusieve burger The Golden Boy hangt een prijskaartje van 5000 euro. Met de actie wil De Veen aandacht vragen voor de Voedselbank.