VWA vervroegt herhalingsonderzoek maaltijden

13 augustus 2012 redactie

De VWA heeft het rapport over de voedingswaarde van maaltijden opnieuw op de site gezet.DEN HAAG - De VWA heeft het rapport over de voedingswaarde van kant-en-klaarmaaltijden opnieuw op de website gezet. Wel gaat de voedselautoriteit volgend jaar herhalingsonderzoek doen.

De VWA stelt de feiten uit het onderzoek te hebben geverifieerd en het rapport vervolgens in ongewijzigde vorm te hebben herplaatst. Wel is de toelichting bij het rapport op de site aangepast. Zo staat nu duidelijk vermeld dat het onderzoek al in het voorjaar van 2005 heeft plaatsgevonden.

De belangenbehartiger voor de supermarkten CBL en Albert Heijn uitten vorige week harde kritiek op de VWA-publicatie. Albert Heijn stelde sinds de afgelopen periode veel aan de maaltijden te hebben verbeterd. Het VWA-rapport zou dus sterk verouderd zijn.

De VWA gaat komend jaar al een herhalingsonderzoek doen om vast te stellen welke ontwikkelingen zich de afgelopen periode hebben voorgedaan. Dat onderzoek stond al gepland, maar zou later plaatsvinden.

Lees ook:

VWA moet maaltijdrapport van website halen (21 september 2006)

AH veegt vloer aan met maaltijdonderzoek 20 september 2006)

Weinig vezels in kant-en-klaarmaaltijden (18 september 2006)

Altijd op de hoogte blijven?