Vleeswijzer is flut

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DOETINCHEM - De Vleeswijzer van Varkens in Nood, waarop de consument kan zien hoe dier- of milieuvriendelijk zijn vlees is, is flut.

DOETINCHEM - De Vleeswijzer van Varkens in Nood, waarop de consument kan zien hoe dier- of milieuvriendelijk zijn vlees is, is flut.

De Vleeswijzer brengt mensen alleen maar in verwarring, Want moeten mensen nu kiezen voor dierenwelzijn of voor milieu? Als je als vleeseter niet wilt dat de poolkappen snel smelten, kun je volgens de Vleeswijzer beter kip eten. Dat geeft immers minder CO2-uitstoot dan rundvlees.

Milieuschade

Maar dán komt de dierenliefhebber in de mens in het geweer. Koeien leven immers op meer vierkante meters en komen vaker buiten dan kippen. Moeten we vanavond dan kip of rund eten? Een duivels dilemma...

Trouwens, wat is milieuschade precies? Hoeveel schadelijker is een biefstuk van een koe die veevoer heeft gehad, dan een grasgevoerd Iers runderlapje? Waarom wordt rundvlees in de vleeswijzer over één kam geschoren?

Varkens

En varkensvlees dan? Denkt de consument nét dat zijn handtekening onder acties van Varkens in Nood & Co. vruchten heeft afgeworpen, staat varkensvlees op de Vleeswijzer potverdikkie bijna helemaal onderáán wat dierenwelzijn betreft.

Verwarring alom in de supermarkt en bij de (Keur)slager...

Biggen mogen toch niet meer onverdoofd worden gecastreerd? We kopen met zijn allen toch meer Milieukeur varkensvlees? Veel varkens worden toch helemaal niet meer gecastreerd? Als de consument met die gedachten op de Vleeswijzer kijkt, snapt hij er helemaal niets meer van...

Simpel

Maar misschien is het wel heel simpel: Varkens in Nood wil met de Vleeswijzer eigenlijk maar één ding tegen de consument zeggen:

"Eet helemáál geen vlees!"

Kijk, als ze dát nou gewoon zeggen, dan snappen we het allemaal...

Download de Vleeswijzer

Lees ook:

COV verwerpt Vleeswijzer (27 oktober 2009)

Varkens in Nood biedt Vleeswijzer (27 oktober 2009)

Iedereen roept maar wat over rundvlees en water (17 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Varkens in Nood

Altijd op de hoogte blijven?