Vleeswarenketen wil verdere zoutreductie

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ZOETERMEER - Producenten van vleeswaren, supermarkten en cateraars gaan zich samen inzetten voor verdere reductie van zout en verzadigd vet in vleeswaren.

ZOETERMEER - Producenten van vleeswaren, supermarkten en cateraars gaan zich samen inzetten voor verdere reductie van zout en verzadigd vet in vleeswaren.

Dat hebben ze afgesproken tijdens een rondetafelbijeenkomst met diverse ketenpartners in Bunnik, die was georganiseerd in het kader van de vorige week gehouden Week van de Vleeswaren.

De afgelopen decennia zijn vleeswaren al een stuk minder zout en vet geworden, maar verdere reductie is mogelijk, stelt de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie. Wel een flinke uitdaging, aangezien smaak belangrijk is voor de consument.

Klik hier voor ons dossier Week van de Vleeswaren

Lees ook:
Symposium Week van de Vleeswaren (29 september 2011)
Week van de Vleeswaren wordt traditie (19 augustus 2011)
Nicolet van Dam promoot vleeswaren (25 juli 2011)
Ook dit jaar Week van de Vleeswaren (15 maart 2011)
Nicolette van Dam opent Week van de Vleeswaren (13 september 2010)
Vleeswaren méér dan broodbeleg (3 september 2010)
Nicolette van Dam ambassadeur Week van de Vleeswaren (13 augustus 2010)
Week van de Vleeswaren in de steigers (15 maart 2010)
Spare Ribs Trophy 2009 naar slager Elshout (30 juni 2009) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over vleeswaren


 

Altijd op de hoogte blijven?