Vleeswaren pas volgende week terug in schap AH

13 augustus 2012 redactie

vleeswaren.jpgZAANDAM - De vorige week door Albert Heijn teruggehaalde vleeswaren komen pas volgende week terug in de schappen. Dat zegt woordvoerster Els van Dijk van AH. Dertien soorten vleeswaren werden teruggehaald omdat de ingrediëntendeclaraties niet klopten. Meester Stegeman was daarvoor verantwoordelijk.

Door een fout bij Meester Stegeman werden de verkeerde etiketten geprint en kregen de vleeswaren een koemelkallergie-vrij logo mee. In de meeste vleeswaren bleken echter wel degelijk lactose en koemelk te zitten. Mensen met een allergie kunnen ziek worden als ze deze vleeswaren eten.

Leverancier Henri van de Bilt die de Kempische ham maakt voor Albert Heijn zegt inmiddels weer ham te leveren. Hoeveel schade de recall heeft opgeleverd voor zijn bedrijf kan hij nu nog niet inschatten. 'Daar is het nog veel te vroeg voor', zegt directeur Frans Egberts. Over de onderhandelingen met Albert Heijn naar aanleiding van de recall is Egberts tevreden. 'We zijn er met elkaar uitgekomen.' Egberts eiste vorige week dat Albert Heijn de consument expliciet duidelijk zou maken dat met de Kempische ham zelf niets mis was.

Stegeman trok vorige week tegenover deze website het boetekleed aan, maar wil nu niet meer reageren. 'We hebben met Albert Heijn afgesproken dat zij de communicatie verzorgen', zegt directeur Anton Witte. Albert Heijn wil niet zeggen of het een schadeclaim gaat indienen en hoe hoog deze dan zal zijn.

Lees ook:
AH haalt nog eens 13 producten terug
Van de Bilt: geen schuld aan foute hampakjes

Altijd op de hoogte blijven?