Vleesverwerker JBS betaalde 11 miljoen dollar aan hackers

JBS_University of Missouri_Flickr

Foto: University of Missouri via Flickr

JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, betaalde 11 miljoen dollar aan hackers, nadat deze de systemen van het bedrijf platlegde. Dat maakt het Braziliaanse concern bekend.

Door de cyberaanval kwam de productie in onder andere Noord Amerika en Canada stil te liggen. Hackers wisten met ransomsoftware de systemen op afstand te versleutelen. De aanval werd vermoedelijk uitgevoerd door een 'criminele organisatie die gevestigd is in Rusland'.

In een verklaring laat JBS weten dat de systemen grotendeels weer operationeel waren toen ze het losgeld van 11 miljoen betaalden. Toch nam het bedrijf het moeilijke besluit om het losgeld te betalen om onvoorziene problemen te voorkomen en er voor te zorgen dat er geen gevens werden geëxfiltreerd.

"Het was een moeilijk besluit om te nemen, voor ons bedrijf en voor mij persoonlijk", zegt Andre Nogueira, cea van JBS USA. "Maar deze beslissing moest gemaakt worden om mogelijke risico's voor onze klanten te voorkomen."

Bron: JBS

Dossiers
Lees ook
Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

Cyberaanval legt vleesverwerker JBS plat

Cyberaanval legt vleesverwerker JBS plat

Een cyberaanval op het Braziliaanse bedrijf JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft het werk in verschillende landen platgelegd. Met name fabrieken in de Verenigde Staten, Australië en Canada werden getroffen. Het is mogelijk dat de vleesprijzen hierdoor stijgen.

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.