Vleesprotest bij kaarslicht in Seoul

attachment-001_food-image-VLS5039I01

SEOUL – Koreanen hebben in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul afgelopen weekeinde bij kaarslicht gedemonstreerd tegen de import van Amerikaans rundvlees.

SEOUL – Koreanen hebben in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul afgelopen weekeinde bij kaarslicht gedemonstreerd tegen de import van Amerikaans rundvlees.


De Koreanen zijn bang dat het vlees is besmet met BSE, wat de zeldzame hersenziekte variant Creutzfeldt-Jakob kan veroorzaken.

Gezondheid

betogers beschuldigen president Myung-Bak ervan de gezondheid van zijn burgers in gevaar te brengen. Analisten vrezen dat het verzet tegen het Amerikaanse rundvlees ook president Lee in gevaar kan brengen. Volgens de laatste opiniepeiling steunt nog maar 35 procent van de Koreanen hem, het laagste percentage sinds zijn aantreden in februari 2008.

Aanstaande donderdag en vrijdag praat het parlement over de kwestie. Politieke tegenstanders van president Lee bereiden daar een wet voor die de import van Amerikaans rundvlees moet blokkeren.

Geruchten

Volgens de Amerikaanse krant de Wall Street Journal is de discussie in Zuid-Korea over het Amerikaanse rundvlees uit de hand gelopen door onjuiste berichtgeving en op internet verspreidde geruchten.

Lees ook:

VS-rundvlees mag Zuid-Korea weer in (18 april 2008)

Korea blokkeert VS-rundvlees weer (9 oktober 2007) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Zuid-Korea

Lees ook
De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Verrassend én lekker: Gebraden picanha met dille-kappertjesjus van de barbecue

Wil je eens echt goed uitpakken met een lekker stuk barbecuevlees? Ga dan voor picanha. Dit stuk vlees is het driehoekige staartstuk van een rund. Doordat dit deel van de koe weinig beweging krijgt, is het vlees botermals.