Vleesprijzen stijgen na versoepelingen coronamaatregelen

Entrecote_Pixabay

Foto: Pixabay

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen stijgt de prijs van vlees. Doordat de horeca weer open is, neemt de vraag naar vlees toe. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Veel Horeca-ondernemers moeten vanwege de heropening een nieuwe voorraad aanleggen. Er is vooral veel vraag naar luze producten als entrecote en rosbief. Door de toegenomen vraag, ontstaat er druk op de markt en stijgt de prijs. 

Daarnaast zouden er minder slachtkoeien zijn waardoor er minder rundvlees op de markt is. Rabobank meldde vorige maand dat de rundvleessector wereldwijd onder druk staat. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Zo wordt de import gehinderd door lokale beperkingen. De bank verwacht dat de tweede helft van 2021 er weer meer aanbod komt.

Bron: Leeuwarder Courant

Dossiers
Lees ook
‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

Arie Bakker (20) was bezig met een opleiding robotica toen corona zijn intrede deed. Omdat hij tijd over had, werkte hij veel bij Meesterslager Arie Bakker, de slagerij van zijn vader in Alblasserdam. Zo ontdekte Arie dat hij verder wil in het slagersvak.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.