Vleesprijzen stijgen na versoepelingen coronamaatregelen

Entrecote_Pixabay

Foto: Pixabay

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen stijgt de prijs van vlees. Doordat de horeca weer open is, neemt de vraag naar vlees toe. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Veel Horeca-ondernemers moeten vanwege de heropening een nieuwe voorraad aanleggen. Er is vooral veel vraag naar luze producten als entrecote en rosbief. Door de toegenomen vraag, ontstaat er druk op de markt en stijgt de prijs. 

Daarnaast zouden er minder slachtkoeien zijn waardoor er minder rundvlees op de markt is. Rabobank meldde vorige maand dat de rundvleessector wereldwijd onder druk staat. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. Zo wordt de import gehinderd door lokale beperkingen. De bank verwacht dat de tweede helft van 2021 er weer meer aanbod komt.

Bron: Leeuwarder Courant

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...

Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.