Vleesmagazine bezoekt Parmaham-festival en -rijpingshuis

IMG_20150913_110506 (1)

Op uitnodiging van het Consorzio del Prosciutto di Parma nam Vleesmagazine van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september deel aan een persreis naar Italië. In het oktobernummer van Vleesmagazine een verslag van het bezoek aan Parma en Milaan.

Naast een bezoek aan het Parmaham-festival in Parma en Parmaham-rijpingshuis Pio Tosino S.p.A. in Langhirano werd door de genodigden een bezoek afgelegd aan de Foodexpo Milaan, een nieuwe beurs voor de levensmiddelen sector in Italië. Pio Tosino S.p.A. produceert jaarlijks ongeveer 100.000 Parmahammen en brengt deze via eigen salesvertegenwoordigers zowel in Italië als daarbuiten. De Parmahammen vinden aftrek binnen de Europese Unie, maar worden ook geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Japan, China, Canada en Australië.

Meer over
Lees ook
Eendenham

Eendenham

Dit recept, dat wordt me er eendje. Tot zover de discutabele woordgrappen. Voor deze editie van Vleesmagazine heb ik een eendenham gemaakt. Nog niet eerder vertoond op de markt. Wel heb ik dit product een keer gemaakt tijdens de training Worstmaker die ik verzorg bij SVO.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Twee nieuwe Parmaham Specialisten

Twee nieuwe Parmaham Specialisten

Nederland heeft er twee Parmaham Specialisten bij. Het Consorzio del Prosciutto di Parma heeft Slagerij traiteur Putman uit Arnhem en Bijzonder Vers in Nispen per 21 september 2021 officieel verkozen tot Parmaham Specialist.