Vleeschcafé Meat serveert één hele koe in 8 weken

vleeschcafemeat

Het Rotterdamse Vleeschcafé Meat serveert als eerste restaurant in Nederland een eigen koe. In acht weken tijd wordt er van kop tot staart gegeten van de koe.

Eigenaar van Vleeschcafé Meat, Marcel Nijenhuis, vindt duurzaamheid, zero waste en aandacht voor de omgeving belangrijke onderwerpen. Om die reden gaat hij in zijn restaurant in acht weken tijd een eigen koe serveren. Dit doet hij in samenwerking met boerderij Lindenhoff. Door alle delen van de koe te verwerken in kwalitatieve vleesgerechten gaan zij foodwaste tegen. ‘Op deze manier willen we zo min mogelijk voedsel verspillen en mijn gasten laten zien hoeveel goede en smaakvolle gerechten er uit één koe kunnen komen.’

In Vleeschcafé Meat wordt alleen vlees met een verhaal geserveerd. Bovendien staan liefde voor vlees, dier en bereiding centraal.

Zoveel moois aan één rund

Bij zijn zoektocht naar mogelijkheden voor een goed en duurzaam voedselsysteem kwam Nijenhuis in contact met boerderij Lindenhoff. Bij dit bedrijf met eigen boerderij staat duurzaamheid en aandacht voor plant en dier centraal. ‘Na een aantal gesprekken bleken onze denkbeelden over duurzaamheid, kwaliteit en smaak goed overeen te komen. We kwamen op het idee om een hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland’, aldus Nijenhuis. In acht weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten. Het restaurant serveert elke week minimaal drie verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak.

Meatclass over vleesgerechten van de koe

Het restaurant organiseert op donderdag 26 oktober een speciale ‘Meatclass’ gewijd aan de koe. Ook dat doet Nijenhuis in samenwerking met boerderij Lindenhoff. Deelnemers leren hier alles over de diverse vleesgerechten van het dier. Het doel van de masterclass is bewustwording van wat er allemaal van een koe kan worden gegeten.

De (rund)vleesgerechten worden geserveerd met bijpassende bier- en wijnsoorten. De ‘Meatclass’ vindt plaats bij Vleeschcafé Meat in Rotterdam en is te volgen voor €50,- (inclusief dranken) per persoon. De aankomende tijd staan er meerdere ‘Meatclasses’ op het programma met de onderwerpen: wild, MRIJ rund en varken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.