Vleesbranche in de media – Week 23

Vleeswaren_Topslager Alblas_foto Henk Riswick (VLE 7-2019)

Foto: Henk Riswick

Tips voor de zomer en gastvrijheid, interview met Jaap Korteweg en een kort geding over seperatorvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media. 

Gastvrijheid
Gastvrijheid is niet alleen belangrijk voor de horecaondernemer, maar ook voor de versspecialist. Wat kun je doen om je gastvrijheid te verbeteren? Op de website van vakbeurs Horecava staan zeven tips.

Seperatorvlees
Foodwatch spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, meldt NOS. De actiegroep vindt dat er te weinig controle i op separatorvlees, het restvlees dat van de karkassen van dieren wordt gespoten.

Koning Willem Alexander
“Koning Willem-Alexander mist de broodjes van slagerij Dungelmann”, kopt het AD. De slagerij is momenteel gesloten vanwege roetschade door een brand bij Vapiano. “Het paleis heeft mij al drie keer gebeld met de vraag wanneer ik weer openga”, vertelt de slager.

Interview Jaap Korteweg
BNR spreek Jaap Korteweg, bekend van de Vegetarische Slager, backstage tijdens het ondernemersevent BusinessBoost LIVE. “De Vegetarische Slager werd een internationaal succes. Nu mikt Jaap Korteweg op een plantaardige alternatief voor kaas.”

Laureaat van de Arbeid 
Jelle Brabants en Evy Wynens van Slagerij Brabants hebben van de Belgische koning de titel van Laureaat van de Arbeid gekregen meldt de Gazet van Antwerpen. “Jelle en ik krijgen nu de titel, maar wij hadden dit nooit waar kunnen maken zonder onze medewerkers.”

Vakantiekrachten
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) biedt slagers communicatiemiddelen voor een eventuele zoektocht naar vakantiekrachten. “De eindexamens zijn achter de rug en dat betekent dat jongeren weer op zoek zijn naar een vakantie- en/of bijbaan”, aldus KNS.

Tips voor de zomer
De zomervakantie komt er aan en dat betekent vaak minder verkoop. Hoe kun je de verkopen in de slagerij op peil houden? Winkelcoach Caroline Quintijn geeft tien tips. Hoewel geschreven voor het platform Chocolaterie bevat het artikel ook veel bruikbare tips voor de slager.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Nieuwe wet excessief lenen

Nieuwe wet excessief lenen

Op 24 maart 2022 stuurde staatssecretaris Van Rij een wetsvoorstel, waarmee excessief lenen van de eigen vennootschap(pen) wordt aangepakt, naar de Tweede Kamer.

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.