Vlees in de media - week 47

Slagerij van Broekhuizen_Foto: Koos Groenewold_1

Foto: Koos Groenewold

Omgaan met medewerkers met financiële zorgen, kweekvlees toegestaan in Verenigde Staten en slager Van Broekhuizen overweegt vertek vanwege klagende buren. Wat gebeurde er afgelopen week in de vleesbranche? Een greep uit de media.

Medewerkers met financiële zorgen
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) adviseert slagers over het omgaan met medewerkers met financiële zorgen. “Praten helpt vaak al”, aldus KNS.

Slagerij Jeursen stopt
Na 118 jaar komt er een einde aan de Haagse slagerij Jeursen. Slager Henry Jeursen, kleinzoon van oprichter Cornelis, gaat met pensioen. Tjalle Jong neemt de zaak over “Ik ga het missen”, zegt Henry tegen Omroep West.

Vlees en vis
In Middelburg opent 13 september Meat & Seafood Market, waar zowel vlees als vis wordt verkocht. “We zijn in coronatijd uit nood begonnen met de winkel, maar die is een succes geworden”, vertelt oprichter Marnix Boone van vlees- en visgroothandel G&B aan PZC.

Danish Crown
“Het Deense vleesconcern Danish Crown zag de omzet in het gebroken boekjaar 2021/22 met 10% toenemen tot omgerekend €8,6 miljard”, meldt Food Business. “Toch is het vleesconcern niet tevreden over de varkensvleesdivisie.”

Slachtvisite
In Tubantia aandacht voor Slachtvisite in Noordijk. “De buurt keurde het vlees van het geslachte varken, het vet moest steentjesdik zijn.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Kweekvlees

“Na Singapore staat de Verenigde Staten nu als tweede land ter wereld de verkoop van kweekkip toe”, meldt Change Inc. “De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (FDA) heeft afgelopen week groen licht gegeven voor kip uit het lab in de schappen van supermarkten.” 

Geuroverlast
John en zoon John-Benno van slagerij Van Broekhuizen overwegen om te vertrekken uit de Prinsenstraat in Dalfsen. Vanwege vermeende geuroverlast krijgen de slagers de ene na de andere gemeentelijke dwangsom opgelegd. “Wij zijn het getreiter zat”, zeggen de slagers in de Stentor.

Kogelvrij vest
Centrummanager John Bardoel en slager Danny Megens willen van de Woenselse Markt en de Kruisstraat namelijk een zogenoemde Bedrijven Investeringszone (BIZ) maken. “Het idee leeft dat ik met een kogelvrij vest naar mijn werk ga”, zegt keurslager Danny Megens in het Eindhovens Dagblad. “En het imago klopt niet.”

Nieuwe naam
“De vestiging van de Keurslager aan Het Ruim in Dronten gaat verder onder de naam Keurslager SuyderSee”, meldt De Drontenaar. “Daarnaast staat de keurslager wekelijks op de markt en is de cateringtak fors uitgebreid.”

Rode duivels
HLN bezoekt slagerij Stul in het Belgische Oostwinkel. Ook voor dit WK Voetbal kleurt de slagerij zwart, geel en rood voor de Rode duivels. “Het is overal zo stil, iemand moet er toch leven in brengen.”

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.