Vlees in de media - week 46

Butcher_Unsplash

Foto: Unsplash

De hele vleessector worstelt met de hoge energieprijzen, een windmolen op zijn perceel en slachtvisite. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Hoge energieprijzen
Slagerij Van Dorp in Waddinxveen heeft de winkel gesloten. Op de ruiten van de slagerij hangen witte vellen met de cynische tekst “Geachte klant, helaas zijn wij gesloten, met dank aan Eneco voor de torenhoge energieprijzen.” Dat meldt het AD.

Windmolen
Barry Dam heeft een poeliersbedrijf in Hoogwoud. Hij wil een kleine windmolen, een zogenaamde boerenmolen, op zijn perceel. Volgens hem biedt dit kansen om de torenhoge energieprijzen te drukken, vertelt hij aan NH Nieuws. “Uiteindelijk willen we het hele jaar zelfvoorzienend zijn.”

Belgische vleessector
“De Belgische vleessector - goed voor 3,9 miljard euro omzet en 5.500 werknemers - heeft het lastig”, meldt De Tijd. “Drie op de vier bedrijven vrezen volgend jaar in de problemen te komen door de hoge energieprijzen en de loonindexering.”

Restwarmte
“Slager Rutten uit Panningen bespaart al heel lang energie en profiteert nu van lage kosten”, kopt De Limburger. “Van de restwarmte kook ik de soep”, vertelt de slager.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Overname
Ambachtelijke Slagerij Jochem Diekerhof neemt het roer over van Slagerij Matthijssen. “,Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze slagerij in professionele handen is gekomen”, aldus Jaap Matthijsen in de Baarnse Courant.

Onsje minder
“Voor slager Wim wordt het steeds een onsje minder”, kopt Omroep Venlo. Hij zit zo'n 55 jaar in het slagersvak. Volgend jaar wordt hij 70 en inmiddels doet hij het steeds wat rustiger aan.

Jubileum
In Het Kontakt aandacht voor het jubileum van Slagerij de Goeij. 65 jaar geleden startte Gerard de Goeij met de slagerij in Vianen. “Hij wilde eigenlijk reclametekenaar worden”, vertelt zoon Hans aan de lokale krant.

Slachtvisite
In het Achterhoek Nieuws aandacht voor de slachtvisite. “Zondag werd op het Barchemse Dorpsplein op traditionele wijze een varken op een ladder gebracht en werd gedemonstreerd hoe de ‘huusslachter’ het vlees afsneed zoals dat vroeger op de boerderij werd gedaan.”

Slager in de zorg
Slager Marcel Rubens gooide tijdens de coronapandemie het roer om en werkt nu in de zorg. ““Ik werkte als slager in de internationale vleeshandel”, vertelt hij aan Omroep Brabant. “Door corona verloor ik mijn baan en daarom wilde ik iets heel anders gaan doen.”

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?