Vlees in de media - week 31

biefstuk bbq_Pixabay

Foto: Pixabay

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

Populariteit barbecue
Dat de barbecue populair is bij veel consumenten is niet onbekend in de branche. Het AD spreekt Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven over de toegenomen vraag naar luxe barbecues en ‘beter’ vlees.

Traiteur stopt
Filip Markey en Joëlle Traen moeten vanwege gezondheidsklachten stoppen met hun traiteurszaak Markey op de grens van Oostkamp met Brugge. “Het is pijnlijk om zo afscheid te nemen, maar we hopen nog een overnemer te vinden”, vertellen ze aan PZC

Prijs verduurzaming
“De consument zegt dat ze duurzamere en diervriendelijkere producten willen”, zegt pluimveehouder Alrik Visscher tegen Pointer, “de supermarkten zeggen dat ook, alleen willen ze er niet voor betalen. Het is oneerlijk dat de prijs hiervoor alleen bij de boer komt te liggen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Slagerij Beerens
Het Eindhovens Dagblad gaat langs bij Slagerij Beerens waar inmiddels de vierde generatie van de familie in het bedrijf de leiding heeft. “Ik wist al vroeg dat ik ook slager wilde worden”, zegt Theo Beerens. “Ik had op de havo het zogenaamde pretpakket. Allemaal met het slagersvak in mijn achterhoofd.”

Slagerij Riet stopt ermee
In Bosschenhoofd sluit de laatste ambachtelijke slager, slagerij Riet. Het slagersechtpaar Pieter-Jan en Mieke van de Riet-Antonissen stoppen ermee. “Het is genoeg geweest”, zegt Pieter Jan in BN de Stem. “De gezondheid begint ons parten te spelen.”

Slagerij en Slachterij H. Beerten sluit de deuren
Na 92 jaar en drie generaties valt het doek voor Slagerij en Slachterij H. Beerten in Zieuwent. Herman en Sonja Beerten stoppen vanwege de almaar strenger wordende regulering binnen de branche en de sterk stijgende energiekosten. “Ik heb het mooiste beroep van de wereld maar de laatste twee jaar ging ik met steeds minder zin naar mijn werk. Geen baas meer kunnen zijn in je eigen bedrijf, dat doet mentaal wat met je”, aldus Herman in Achterhoek Nieuws.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.

Invisible boxes

Invisible boxes

Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.