Vlees in de media - week 29

Vlees toonbank_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

BBB-kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager, tropische temperaturen en de kleinste slagerij van het Westland. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media. 

Bezoek zelfslachtende slager
BBB-kamerlid Caroline van der Plas bezocht half juli zelfslachtende slager Timmermans in Helvoirt. “Het werkbezoek, waarbij Jacques Rijk en Marian Lemsom aanwezig waren, gaf een mooi inkijkje in de processen van het kleinschalige slachtproces”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers.

Werknemersconflict
In Tubantia een verslag van het conflict tussen King’s Meat en voormalig eigenaar en nu werknemer van de slagerij. In een kort geding eist de werknemer doorbetaling van zijn loon over juni, maar de werkgever stelt dat hij ontslag heeft genomen.

Keurslager Jacobs Het Brabants Dagblad bezoekt Keurslager Jacobs in Vught. “Net als andere speciaalzaken hebben wij bestaansrecht omdat we speciaal zijn: we kunnen extra advies en maatwerk leveren. Het is belangrijk dat je weet waarover je het hebt”, aldus Bart Jacobs.

Tropische temperaturen
Afgelopen week waren er tropische temperaturen in ons land. Het Dagblad van het Noorden ging langs bij slagerij Van der Zee en sprak met Jan Peters . “Werken in een vriezer tijdens de hitte is best wel cool.”

Ook onze zuiderburen hadden last van het warme weer. Verschillende Belgische slagers besloten daarom om eerder de deuren te sluiten. Zoals de slagers Marc Verspecht en Bart Buyse. “Ik verwacht niet veel klanten en wil de kwaliteit van het vlees garanderen”, aldus Bart.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Slagerij Van de Riet stopt
Slagerij Van de Riet sluit na 72 jaar de deuren. “We hebben geen opvolging en het is goed geweest,” laat het slagersechtpaar Pieter Jan en Mieke van de Riet-Antonissen weten aan de Halderbergse Bode.

Kleinste slagerij van het Westland
René en Lindy Lunenburg runnen de kleinste slagerij van het Westland. “We zijn een kleinschalige dorpswinkel waar persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel staan. In de afgelopen vijf jaar hebben we iets heel moois opgebouwd”, vertellen ze aan het AD.

Slagerij Wever moet verhuizen
Slagerij Wever moet op last van de gemeente Losser verhuizen. “We hebben geprobeerd om er met de gemeente Losser uit te komen, maar die wil niets. Nog deze maand moeten we hier weg”, zegt eigenaar Wim Wever tegen Tubantia.

 

Dossiers
Lees ook
Data vakwedstriijden KNS bekend

Data vakwedstriijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Vlees in de media - week 47

Vlees in de media - week 47

Omgaan met medewerkers met financiële zorgen, kweekvlees toegestaan in Verenigde Staten en slager Van Broekhuizen overweegt vertek vanwege klagende buren. Wat gebeurde er afgelopen week in de vleesbranche? Een greep uit de media.