Vion ziet winst flink dalen

13 augustus 2012 Peter de Weerd

EINDHOVEN - Vion heeft een zwaar jaar achter de rug. Hoewel de omzet steeg, daalde het bedrijfsresultaat met ruim vijftig procent.

EINDHOVEN - Vion heeft een zwaar jaar achter de rug. Hoewel de omzet steeg, daalde het bedrijfsresultaat met ruim vijftig procent.

Het bedrijfsresultaat kwam in 2011 uit op 90 miljoen euro (EBITA), een daling ten opzichte van 2010 van 53 procent. De omzet steeg met 7 procent naar 9,5 miljard euro.

Teleurstelling
CEO en bestuursvoorzitter Uwe Tillmann: ‘VION heeft in 2011 een hoge inkoopprijs betaald voor varkens en runderen. Die hebben we onder de huidige economische omstandigheden in de afzetmarkten van VION Food helaas onvoldoende kunnen doorberekenen. Het gevolg is dat we in 2011 te magere en daarmee teleurstellende financiële resultaten hebben geboekt.

Economie
VION Food Group heeft volgens eigen zeggen de groeiende marktvraag naar vlees en voeding uit de BRIC-landen goed beantwoord. De thuismarkten Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zetten de resultaten zwaar onder druk. De stagnerende economie en terughoudende consumentenbestedingen spelen hierbij een duidelijke rol, aldus Vion.

Toekomst
Het realiseren van duurzame partnerschaprelaties met klanten staat onverminderd centraal in de meerjarenstrategie “Balancing the Future”.
 

Altijd op de hoogte blijven?