Vion sluit opnieuw Duitse vestiging

attachment-001_food-image-1531437

Vion sluit in Duitsland opnieuw een vestiging. Dit keer gaat het om de varkens- en runderslachterij in Weiden. Daardoor verliezen 55 van de zeventig medewerkers hun baan.

De vestiging in Weiden was van het Duitse vleesbedrijf Südfleisch, dat Vion in 2006 kocht. Het bedrijf verwerkt 1100 vleesvarkens en 450 runderen en was de laatste jaren verouderd en verliesgevend. Voor een modernisering zou Vion €1 miljoen in het bedrijf moeten investeren. Dat gebeurt dus niet.

De vestiging in Weiden is het tweede Duitse bedrijf dat Vion dit jaar sluit. In april ging de vestiging in Lingen dicht. Vion sloot in 2013 ook al drie Duitse vestigingen (Vion Lausitz in Kasel-Golzig, Atlas Handelsgesellschaft in Minden en de vestiging in Weimar).

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Koning in gesprek met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen

Tijdens een werkbezoek van Koning Willem Alexander aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sprak hij met NVWA en COV over dierenwelzijn in slachterijen. “Heel goed dat Koning Willem Alexander zich uit de eerste hand laat informeren over de manier waarop overheid en bedrijfsleven het dierenwelzijn in Nederlandse slachterijen borgen.”

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Verscherpt toezicht slachterij Gosschalk stopt

Gosschalk in Epe voldoet weer aan de voorwaarden van regulier toezicht. Gisteren hief de NVWA het verscherpte toezicht op de roodvlees-slachterij op.