Vion sluit opnieuw Duitse vestiging

attachment-001_food-image-1531437

Vion sluit in Duitsland opnieuw een vestiging. Dit keer gaat het om de varkens- en runderslachterij in Weiden. Daardoor verliezen 55 van de zeventig medewerkers hun baan.

De vestiging in Weiden was van het Duitse vleesbedrijf Südfleisch, dat Vion in 2006 kocht. Het bedrijf verwerkt 1100 vleesvarkens en 450 runderen en was de laatste jaren verouderd en verliesgevend. Voor een modernisering zou Vion €1 miljoen in het bedrijf moeten investeren. Dat gebeurt dus niet.

De vestiging in Weiden is het tweede Duitse bedrijf dat Vion dit jaar sluit. In april ging de vestiging in Lingen dicht. Vion sloot in 2013 ook al drie Duitse vestigingen (Vion Lausitz in Kasel-Golzig, Atlas Handelsgesellschaft in Minden en de vestiging in Weimar).

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Op Internationale Grüne Woche in Berlijn presenteert Vion een monitoringstool met slimme cameratechniek om de interactie tussen mens en dier op slachterijen te observeren. De tool is voorzien van Artificial Intelligence (AI). De camera's nemen onafgebroken alle beelden op en de software analyseert deze.

Vion Adriaens benoemt Jan Marcelis als opvolger van Pascal de Clerck

Vion Adriaens benoemt Jan Marcelis als opvolger van Pascal de Clerck

Managementwissel bij Vion Adriaens: Jan Marcelis is benoemd als opvolger van Pascal de Clerck, die Vion Adriaens zal verlaten. Vion Adriaens is onderdeel van Vion Food Group en gevestigd in het midden van de Vlaamse Ardennen in Zottegem. Jan Marcelis werkt sinds 1998 bij Vion in diverse managementfuncties en is medeverantwoordelijk voor de rundvee vestigingen...

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.