Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion HQ

Vion heeft het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

‘In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens’, zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. ‘We kunnen nu beginnen met onze gefaseerde aanpak om het bedrijf te integreren in de Vion Food Group, samen met onze Belgische organisatie en lokaal talent. We gaan samenwerken om vertrouwen in de markt op te bouwen.’

Betere spreiding van werkzaamheden

David De Camp, COO Beef bij Vion vult aan: ‘Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgen we een betere spreiding van onze werkzaamheden voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.’

De strategie van Vion richt zich op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en producenten en consumenten met elkaar verbinden in termen van kwaliteit en prijs.

Wisseling in Raad van Commissarissen Vion

Hans Huijbers, voormalig lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion, treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens. In deze functie zal hij zich richten op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion groep.

Hans Huijbers was sinds 2009 lid van de RvC van Vion. Dit deed hij lange tijd naast zijn baan als bestuursvoorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en melkveehouder. Hij heeft in een uitdagende periode voor het bedrijf vastberaden de koers van Vion mede bepaald. De afgelopen jaren is de onderneming stabieler en sterker geworden en is het dividend hersteld.

‘Hans Huijbers heeft het afgelopen decennium als commissaris de strategische continuïteit van de organisatie mede vormgegeven’, aldus Lotgerink. ‘De afgelopen maanden heeft hij de overname van Adriaens voorbereid. Zijn ervaring in de food- en agri-sector is daarbij van onmiskenbare waarde geweest. Voor zijn inzet en toewijding aan ons bedrijf wil ik hem namens iedereen bij Vion van harte bedanken. Ik ben blij dat hij met zijn kennis en ervaring een bijdrage gaat leveren aan het managementteam van Adriaens om de activiteiten voor onze klanten verder te versterken en de integratie binnen de Vion groep te waarborgen.’

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Vion presenteert AI cameratoezicht op Grüne Woche

Op Internationale Grüne Woche in Berlijn presenteert Vion een monitoringstool met slimme cameratechniek om de interactie tussen mens en dier op slachterijen te observeren. De tool is voorzien van Artificial Intelligence (AI). De camera's nemen onafgebroken alle beelden op en de software analyseert deze.

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.