Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion HQ

Vion heeft het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

‘In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens’, zegt Ronald Lotgerink, CEO van Vion. ‘We kunnen nu beginnen met onze gefaseerde aanpak om het bedrijf te integreren in de Vion Food Group, samen met onze Belgische organisatie en lokaal talent. We gaan samenwerken om vertrouwen in de markt op te bouwen.’

Betere spreiding van werkzaamheden

David De Camp, COO Beef bij Vion vult aan: ‘Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgen we een betere spreiding van onze werkzaamheden voor onze klanten in West-Europa. Samen met het team van Adriaens zullen we werken aan het bouwen van sterke relaties met boeren en klanten in deze belangrijke West-Europese regio voor rundvee.’

De strategie van Vion richt zich op de ontwikkeling van regionale ketens die zich onderscheiden en producenten en consumenten met elkaar verbinden in termen van kwaliteit en prijs.

Wisseling in Raad van Commissarissen Vion

Hans Huijbers, voormalig lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion, treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens. In deze functie zal hij zich richten op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion groep.

Hans Huijbers was sinds 2009 lid van de RvC van Vion. Dit deed hij lange tijd naast zijn baan als bestuursvoorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en melkveehouder. Hij heeft in een uitdagende periode voor het bedrijf vastberaden de koers van Vion mede bepaald. De afgelopen jaren is de onderneming stabieler en sterker geworden en is het dividend hersteld.

‘Hans Huijbers heeft het afgelopen decennium als commissaris de strategische continuïteit van de organisatie mede vormgegeven’, aldus Lotgerink. ‘De afgelopen maanden heeft hij de overname van Adriaens voorbereid. Zijn ervaring in de food- en agri-sector is daarbij van onmiskenbare waarde geweest. Voor zijn inzet en toewijding aan ons bedrijf wil ik hem namens iedereen bij Vion van harte bedanken. Ik ben blij dat hij met zijn kennis en ervaring een bijdrage gaat leveren aan het managementteam van Adriaens om de activiteiten voor onze klanten verder te versterken en de integratie binnen de Vion groep te waarborgen.’

 
Lees ook
De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...