Vion koopt Beierse vleesspecialist

vion

Vleesverwerker Vion Food Group heeft in Zuid-Duitsland vleeswarenspecialist Otto Nocker en zes vlees- en versmarkten overgenomen. De bedrijven waren onderdeel van het failliet verklaarde LUTZ Fleischwaren.

Bij Vion past de deal bij zijn in 2016 ingezette groeistrategie. Met het de overname verstevigt Vion naar eigen zeggen zijn leidende positie in de deelstaat Beieren. Otto Nocker was vorig jaar goed voor een omzet van zo'n 50 miljoen euro. Vion wil verder met alle ruim 160 werknemers van het bedrijf. De deal is nog onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en de mededingingsautoriteiten.

Schandalen rond voedselkwaliteit

Het Nederlandse concern heeft een lastige periode achter de rug waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten Vion dwars. Mede door het mes te zetten in het aantal productielocaties zijn de resultaten verbeterd en wordt sinds 2015 weer winst gemaakt.

Lees ook
Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen geeft in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en laat zien wat de rol van Nederland is in het wereldwijde voedselsysteem.