Vion kiest Leeuwarden voor nieuwe runderslachterij

14 juli 2016

Vion kiest Leeuwarden als locatie voor een nieuwe slachterij voor runderen, met korte transportafstanden en betere condities als gevolg voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. De nieuwe slachterij, waarmee een investering van circa €15 miljoen is gemoeid, zal initieel werk bieden aan zo’n honderd medewerkers.

Vion en de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund, gaan samen de aanvoer van runderen verzorgen. De nieuwe slachterij verwerkt rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is. De capaciteit zal ongeveer 2.500 runderen per week zijn.

‘In Leeuwarden krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. Zo kunnen we werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees. Wij streven naar duurzame ketens voor de markt, die korter zijn en transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit ten goede komen’, vertelt Francis Kint, CEO Vion.

  • Francis-Kint-3-300x205 Francis Kint. Foto: Vion Food
  • Wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden is verheugd over de komst van Vion: ‘Vion biedt niet alleen banen, hun komst bevestigt ook dat Leeuwarden aantrekkelijk is voor de agrarische sector. Vion versterkt in Leeuwarden en Friesland de keten van zuivel en rundvlees. Bovendien past de duurzame bedrijfsvoering goed bij onze stad en bedrijvenpark Zwette en zien we kansen Vion te koppelen aan innovatieve toepassingen op het gebied zuivel, energie en water.’

Investeren in productielocaties

In 2014 en 2015 heeft Vion flink geïnvesteerd in haar productielocaties in Nederland en Duitsland in onder meer Groenlo, Vilshofen en Landshut. Binnenkort wordt een grote uitbreiding van de locatie Waldkraiburg afgerond. Het project in Noord-Nederland past volgens de Vion-directie in de strategie van verbetering van dierenwelzijn, regionaliteit en een optimale infrastructuur.

Altijd op de hoogte blijven?