Vion hekelt ‘vleeswaarschuwing’ WHO

27 oktober 2015 Vleesmagazine

Vion Food waarschuwt voor het trekken van al te harde conclusies op basis van de ‘vleeswaarschuwing’ van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het bedrijf wijst erop dat de data waarop de WHO zich baseert, zijn verkregen in de Verenigde Staten waar mensen gemiddeld meer vlees eten. Vion benadrukt ook dat de vleessector in Europa zich al jarenlang inspant om het zoutgehalte in vlees terug te brengen.

Gevarieerd eetpatroon

Volgens de onderneming is het eten van vlees niet slecht als dat met mate gebeurt als onderdeel van een gevarieerd eetpatroon en in combinatie met voldoende lichaamsbeweging.

Ingeblikt vlees

De WHO van de Verenigde Naties heeft maandag officieel gewaarschuwd voor vlees. De onderzoekers schatten dat elk jaar 34.000 mensen sterven aan kanker doordat ze veel bewerkt vlees eten. Rood vlees is volgens de WHO wellicht verantwoordelijk voor 50.000 doden per jaar. Het gaat om vleessoorten die bewerkt zijn zodat ze langer houdbaar zijn of een sterkere smaak krijgen zoals (knak)worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees.

Altijd op de hoogte blijven?