Video: Jonge Talenten over deelname aan Gouden Slagersring

Jong-Talent_2017

De Gouden Slagersring staat ook in 2018 open voor jonge deelnemers onder de 25 jaar. Zij kunnen meedingen naar de Jong Talent-prijs.

Dirk Smolders en Michael da Costa Goncalo namen in 2016 deel aan deze Jong Talent-wedstrijd. In onderstaande video vertellen zij over hun deelname, het product dat ze hadden ingeleverd en wat het resultaat is geweest. Da Costa Goncalo: ‘Tegen iedereen die wil deelnemen, zou ik willen zeggen dat ze het zichzelf niet te makkelijk moeten maken en er vooral iets moois van moeten maken.’

[video width="640" height="480" mp4="https://d3qiblmh1oy3jr.cloudfront.net/app/uploads/2017/11/Goudenslagersring-promo-2018.mp4"][/video]

'Ook als je niet wint, brengt de wedstrijd je veel'

Juryvoorzitter Paul van Trigt won twee keer de Gouden Slagersring en roept jongeren op deel te nemen aan de wedstrijd. ‘Er is steeds meer interesse onder de jeugd. Dat is een goede ontwikkeling, maar we merken dat ze het soms moeilijk vinden om dat laatste stapje over de drempel te zetten om zich aan te melden’, zegt Van Trigt. ‘Dat is jammer, want ook als je niet wint, brengt een wedstrijd je heel veel.’

Prestigieuze prijs

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding Food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn. Alle ingezonden producten worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Paul van Trigt.

Wil je ook meedingen naar deze prestigieuze vakprijs? Schrijf je dan meteen in!

Lees ook
Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.