Verstegen start Prosperous Farmer Community Programma

22 juli 2021 Redactie Food

Verstegen Spices & Sauces start samen met Indiase gezondheidsretailer Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited (Sri Sri Tattva) met de Prosperous Farmer Community. Dit programma moet ecosystemen verbeteren door landbouwmethodes toe te passen die met de natuur werken. Het doel is om onder andere het boereninkomen te verbeteren en de CO2-opname te bevorderen. 

In 2019 startte Verstegen met het investeren in agroforestry. Deze duurzame landbouwmethode wordt ook wel 'regeneratieve agroforestry' genoemd. De focus van deze landbouwmethode ligt op het herstellen van de natuur en de biodiversiteit. Het gebruik maken van verschillende gewassen op één perceel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kan er meer CO2 opgenomen worden uit de lucht, wordt de biodiversiteit vergroot, ontvangt de boer hogere opbrengsten, worden planten gezonder en is de kwaliteit van de kruiden en specerijen hoger. 

Prosperous Farmer Community

Samen met Sri Sri Tattva gaat Verstegen het aanplanten van duurzame voedselbossen uitbreiden in India. Maandag 12 juli 2021 werden tijdens een ceremonie de eerste bomen in India geplant voor agroforestry chillies in combinatie met onder andere mango’s, cashewnoten en bananen. Deze ceremonie was het startschot voor de eerste pilotfase. In deze pilotfase gaan zestien Indiase boeren meer dan 3000 bomen  planten op 8 hectare grond, waar 200.000 chili planten uit groeien. Als dit succesvol verloopt, wordt het project verder opgeschaald.  

Zowel Sri Sri Tattva als Verstegen hebben de ambitie om met deze manier van ondernemen een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Deze samenwerking is dan ook een enorme stap om dit doel te bereiken.

Positieve impact

“We zijn op een missie om positieve impact te realiseren op de ecosystemen waar we voor onze kruiden en specerijen van afhankelijk zijn:, zegt Tom Kools, programmamanager bij Verstegen Spices and Sauces. "Door het nieuwe programma 'Prosperous Farmer Community' herstellen we samen met onze leverancier de bodemvruchtbaarheid, wordt CO2 vastgelegd en helpen we boerengemeenschappen bij het genereren van extra inkomen”.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?