Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Openingsplan Stap 4

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

De basisregels blijven ook na 26 juni van kracht. Dat betekent: houdt 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Wat verandert er 26 juni?

1. Mondkapjesplicht verdwijnt grotendeels
De mondkapjesplicht vervalt voor een groot deel. Alleen in ruimtes waar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden, zoals in het OV, blijft de plicht bestaan. Dit betekent dat klanten in de winkel geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Het winkelpersoneel moet dit wel als ze geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

2. Meer mensen in de winkel
Er mogen meer mensen in de winkel. Dit gaat op basis van het aantal vierkante meters. Het aantal wordt verhoogd van 1 bezoeker per 10 m²  naar 1 bezoeker per 5 m². Het is verplicht om in de winkel desinfecterende handgel te hebben. 

3. Meer zitplekken bij de horeca
Bij bakkers, slagers en vispecialisten die een lunchroom of andere eetgelegenheid hebben is geen limiet meer op het aantal zitplekken binnen de 1,5 meter-regel.  Zowel binnen als buiten mogen zij 100% van de anderhalvemetercapaciteit gebruiken. Wel dienen gasten vaste zitplekken te hebben, moeten zich registreren en de gezondheidschecks invullen.

 

4. Alcoholverkoop
Het verbod om alcohol te verkopen na 22.00 vervalt vanaf 26 juni. 

Wilt u meer weten over wat er wel en niet kan of heeft u vragen. Neem dan contact op met uw branche vereniging.

 

 

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Opleiding Meester Worstmaker van vleeswarenspecialist Paul van Trigt

Wie het ambacht van worst maken écht onder de knie wil krijgen kan bij SVO food academy een opleiding volgen voor Meester Worstmaker. In zes trainingen leert worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. “Je producten moeten vakmanwaardig zijn.”