Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Openingsplan Stap 4

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

De basisregels blijven ook na 26 juni van kracht. Dat betekent: houdt 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Wat verandert er 26 juni?

1. Mondkapjesplicht verdwijnt grotendeels
De mondkapjesplicht vervalt voor een groot deel. Alleen in ruimtes waar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden, zoals in het OV, blijft de plicht bestaan. Dit betekent dat klanten in de winkel geen mondkapjes meer hoeven te dragen. Het winkelpersoneel moet dit wel als ze geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

2. Meer mensen in de winkel
Er mogen meer mensen in de winkel. Dit gaat op basis van het aantal vierkante meters. Het aantal wordt verhoogd van 1 bezoeker per 10 m²  naar 1 bezoeker per 5 m². Het is verplicht om in de winkel desinfecterende handgel te hebben. 

3. Meer zitplekken bij de horeca
Bij bakkers, slagers en vispecialisten die een lunchroom of andere eetgelegenheid hebben is geen limiet meer op het aantal zitplekken binnen de 1,5 meter-regel.  Zowel binnen als buiten mogen zij 100% van de anderhalvemetercapaciteit gebruiken. Wel dienen gasten vaste zitplekken te hebben, moeten zich registreren en de gezondheidschecks invullen.

 

4. Alcoholverkoop
Het verbod om alcohol te verkopen na 22.00 vervalt vanaf 26 juni. 

Wilt u meer weten over wat er wel en niet kan of heeft u vragen. Neem dan contact op met uw branche vereniging.

 

 

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Vlees in de media - week 33

Vlees in de media - week 33

71-jarige slager blikt terug, meer vraag naar lokale producten en een nieuwe halal slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”