Vers Vleesboerderij Savelkouls wint publieksprijs Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2022

1 april 2022 Redactie Vleesmagazine

Vers Vleesboerderij Savelkouls won donderdag 31 de publieksprijs van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. De titel ging naar het akkerbouwbedrijf Zonnegoed.

De titel Agrarisch Ondernemer van het jaar is bestemd voor ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden. Een onafhankelijke jury besliste welke ondernemer de titel en de cheque van 12.500 euro wint. De jury koos voor het biologisch-dynamische bedrijf Zonnegoed, het eerste vegan akkerbouwbedrijf in Nederland.

Vers Vleesboerderij Savelkouls

Daarnaast was er de publieksprijs, waarvoor online gestemd kon worden. 35 procent van de stemmen ging naar Vers Vleesboerderij Savelkouls. Het bedrijf won een cheque van 2.500 euro.
Vers Vleesboerderij Savelkouls is de onderneming van Henri, Jolanda en Lieke Savelkouls in Empel. Het bedrijf begon als varkenshouderij, maar Henri wilde meer aan de varkens verdienen dus kwam er een boerderijwinkel en slachterij bij. “We verkopen varkensvlees van onze eigen boerderij en we slachten onze varkens zelf. Zo kunnen we onze klanten precies vertellen waar ons vlees vandaan komt”, aldus Lieke in Vleesmagazine 5-2021.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Genomineerden

Er waren nog drie andere genomineerden voor de 26e editie van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Dit waren de Zeekraal van Gerben en Jolanda Bakker, een zuivelboerderij met schapen in Oosterend; akkerbouwbedrijf Beemster Valery van Bram, Willem en Cees Francis; en Kievit biologische groentepakketten en tuinbouw van Sebastiaan Bos.

Agrarisch Ondernemer van het Jaar 

De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food & Agribusiness. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de partners ABN AMRO, Nationale Nederlanden, De Heus en Hardeman Veenendaal.

 

Altijd op de hoogte blijven?