Verpakkingslijn van Multivac wint International FoodTec Award

20 februari 2018 Karin Geesink-Stegeman

De X-line, een nieuwe generatie dieptrekverpakkingsmachines, heeft recent een gouden medaille gewonnen tijdens de International FoodTec Award 2018. Deze dieptrekverpakkingsmachine bevat vele innovatieve technologieën, zoals een naadloze digitalisering, uitgebreide sensorsysteem en netwerkmogelijkheden met de Multivac Cloud.

De DLG (Duitse landbouwvereniging) reikt, samen met haar beurspartners, de International FoodTec Award uit voor baanbrekende ontwikkelingen in innovatie, duurzaamheid en efficiëntie binnen de voedingstechnologie. Een jury, bestaand uit zowel internationale experts uit de wetenschaps- en onderzoekswereld als vertegenwoordigers uit de industrie, is verantwoordelijk voor de selectie van de meest vooruitstrevende concepten. De prestigieuze gouden en zilveren medailles van de Technology Award worden door de DLG om de drie jaar uitgereikt, in samenwerking met haar partners uit de industrie en media, op de Anuga FoodTec in Keulen.

Multi Sensor Control

De X-line, winnaar van de gouden medaille, biedt een hoog niveau aan sensorbediening, waarbij alle relevante onderdelen van het proces beheerst worden door de Multi Sensor Control. Met behulp van gesloten regelcircuits registreert het sensorsysteem continu een uitgebreid assortiment aan proceswaardes, bijvoorbeeld bij het vormen, vacumeren en sealen. Zelfs de matrijzen voor het vormen en sealen zijn in de sensorbediening geïntegreerd via elektronische sensormodules. Alle fases van het proces worden gecoördineerd, product- en systeemgerelateerde afwijkingen worden automatisch zo goed mogelijk gecompenseerd, en zelfs instelfouten van de gebruiker worden zelfstandig gesignaleerd en weergegeven.

Multivac Pack Pilot

Multivac Pack Pilot maakt het mogelijk de machine optimaal af te stellen met behulp van bestuursondersteuning door de machine zelf. Bij nieuwe recepten bepaalt de machine zelf de optimale bedieningsparameters met behulp van de data voor de matrijsset en de kenmerken voor de geselecteerde opties wat betreft verpakkingseenheid, product en verpakkingsmateriaal. Hierdoor kan de machine ook gebruikt worden zonder dat er expertise vereist is voor de bediening.

Multivac is aanwezig op de Anuga FoodTec 2018.

Altijd op de hoogte blijven?