Vegetarische Slager: Eerste miljoen voor de obligatielening binnen

Artist-impression-3

De vijf procent obligatielening is door de Vegetarische Slager uitgeschreven om het publiek te betrekken bij de bouw van haar nieuwe fabriek in Breda. Op de obligatielening is in twee weken tijd voor 1 miljoen ingeschreven. Daarmee gaat de uitgifte definitief door. Het totaal beoogde uit te geven bedrag aan obligaties bedraagt € 2.499.500. De lening heeft een looptijd van zeven jaar met een rente van vijf procent.

De obligatielening wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB  beurs van Nederland. Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX: ‘Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties.’ De inschrijving sluit op 4 december a.s. tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.

Voedselfabriek

De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: ‘Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.’

Lees ook
Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos – Dirk-Jan Verdonk

Dierloos van Dirk-Jan Verdonk omschrijft de geschiedenis van vegetariërs en veganisten in Nederland. Hoe ontstond het vegetarisme en veganisme en hoe verliep de ontwikkeling?

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.