Varkensvlees VS bederft markt Oceanië

attachment-001_food-image-VLS12689I01

WELLINGTON – Grootschalige import van goedkoop Amerikaans varkensvlees bederft de markten in Australië en Nieuw-Zeeland.

WELLINGTON – Grootschalige import van goedkoop Amerikaans varkensvlees bederft de markten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit meldt het Agrarisch Dagblad vandaag op basis van berichtgeving in media. Door de import van goedkoop varkensvlees uit de VS in Australië treedt een domino-effect op. De Australische varkensvleesproducenten kunnen hun vlees niet meer op de thuismarkt kwijt, omdat zij relatief gezien te duur zijn.

Daarom zetten zij hun overschotten af in Nieuw-Zeeland. Bevroren varkensvlees ligt er voor circa 2,15 euro per kilo in de winkel, een prijs waarvoor de eigen boeren niet kunnen produceren.

Lees ook:
Vlees Westfort weer naar Rusland (4 oktober 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over import
 

Lees ook
Corona: vleesafzet in Europa en Azië verloopt moeizaam

Corona: vleesafzet in Europa en Azië verloopt moeizaam

Door de aanhoudende onzekerheden rondom het coronavirus verloopt de vleesafzet in zowel Europa als Azië moeizaam.Dat meldt Nieuwe Oogst.  Met name in de getroffen gebieden in Azië is de logistiek van goederen, waaronder vlees, een probleem. Vrieshuizen De vrieshuizen lopen er versneld vol en het wachten is op de doorstroom van goederen. Vion Vion constateert...

Varkensvleesmerk Hamletz breidt uit

Varkensvleesmerk Hamletz breidt uit

Het duurzame varkensvleesmerk Hamletz breidt uit en lanceert over drie jaar ook vleeswaren.Dat meldt Varkensbedrijf.nl. Boerin en initiatiefneemster Annechien ten Have verwacht dan driehonderd varkens per week te leveren. Nu zijn dat er nog tweehonderd. Keurmerk Annechien ten Have is de drijvende kracht achter het vleeslabel Hamletz; het enige niet-biologische...

'Zet jongere niet bij de krattenwasmachine'

'Zet jongere niet bij de krattenwasmachine'

Als het aan Ron Kinkelaar ligt, keert de gezagsverhouding Meester-gezel-leerling in de slagerijbranche op een moderne manier terug. De coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht heeft samen met worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt de training ‘uitbener varkensvlees’ opgezet.Het model Meester-gezel-leerling was in vroeger tijden...